Tel: 89/312-624 | 20/931-8226 | Mail: [email protected] | Vonóhorog mester | GumimesterHasznos tippek

Utánfutón rakodás

Az utánfutón a rakfelület közepére kell elhelyezni a rakományt és rögzíteni ugy hogy az fékezéskor illetve kanyarodáskor stabilan ott maradjon. Vontatáskor a fék ut hosszának növekedeése egyenesen arányos a vontatott suly növekedésével.Fékes utánfutó használatakor ez a fék ut jelentősen csökken a féknélkülihez viszonyítva. Ha a rakomány vagy a ponyva jóval magassab a vonó jármünél akkor jelentős légellenálással kel számolnuk ami a sebesség növekedésevel arányosan töblet fogyasztást és végsebesség csökenéssel jár.

Fék nélküli utánfutó :

- előnye :Alacsony karbantartási költség, kis önsúly,egyszerű és praktikus utánfutó mindenki által könnyen megszerethető,Javasol hosszúság maximum 3 méter.

"B" kategóriás jogosítvány elég a használatához kivétel az új jogosítvány megszerzésétől számított egy év eltelte.

- hátránya: nehezebb árú szállítása esetén megnövekedett fékút.350kg tól 750kg-ig 50 kg -os lépcsőkkel vizsgáztatható.

Fékes utánfutó : előnye : nehezebb árú szállítása esetén is jól fékezhető. 750kg-tól 3500kg-ig vizsgáztatható.

hátránya : önsúlyban 100 kg növekedés. Nagyobb karbantartási igény, magvásárláskor nagyobb beszerzési költség kb.100000ft -al.

Némely esetben "B" kategóriás jogosítvány nem elég a használatához.

Egytengelyes utánfutó: Előnye :kapcsolási magasság változására kevésbé érzékeny, üresen egy ember viszonylag könnyedén mozgatja.

Kéttengelyes utánfutó: előnye hosszú termék szállítása esetén kevésbé érzékeny a súlypont eltolására,

hátránya :magvásárláskor nagyobb beszerzési költség, nagyobb önsúly, üresen is egy ember viszonylag nehezebben mozgatja.

Utánfutó használata.:

Győződjünk meg hogy a húzó jármű alkalmas-e a kiválasztott utánfutó vontatására. Ellenőrizzük a gumik, világítás,kapcsoló szerkezet, és az ajtó felcsukásának biztonságosságát.

A terméket az utánfutóra lehetőség szerin a rakfelület közepére kell elhelyezni és spaniferrel, vagy hálóval azt rögzíteni szükséges elmozdulás ellen.

Ellenőrzése a rakodásnak: kapcsoló fejet kézi erővel próbáljuk meg leakasztani a vonóhorogról majd vissza akasztani.Ha ez könnyedén sikerült akkor a rakomány súlypontja tökéletes.

Új szabály 2015, január 1-tól teherautóval utánfutó vontatásakor autópálya használatakor kötelesek vagyunk "U" utánfutó autópálya matrica megvásárlására.

Ar árak felöl kérem az elérhetőségeinken érdeklődjön

A szerkesztésből adódó tévedés és az elírás lehetősége fen áll ezért előre elnézést kérünk és kérjük jelezze a [email protected] email címen vagy a 06209318226 telefonon.

Megértésüket köszönjük!